Op hout geroosterd

Voor een unieke kracht en smaak

Koffie branden gebeurt van oorsprong op hout. Tót koffie immens populair werd voor de handel en het branden sneller en lucratiever moest dan voorheen. Handelaren sleutelden aan het brandingsproces. Maar dat onmiskenbare aroma van op hout geroosterde koffie… dát zorgt ervoor dat de zorgvuldig geselecteerde koffieboon volledig tot zijn recht komt. Wij kiezen daarom voor de originele koffiebrandmethode om de kwaliteit van de boon te behouden. Koffiebranden duurt zo iets langer, maar het verschil proeft u!

Houtvuur

Smaaksensatie door op hout branden

Het volle, krachtige aroma van onze koffie is het resultaat van de precieze selectie van grondstoffen, gevolgd door het trage brandproces op beukenhout bij een temperatuur van meer dan 200°C. Deze ambachtelijke methode zorgt voor een gelijkmatige en identieke branding van elke koffieboon.

Elke boon zijn eigen branding

Elke soort koffieboon vereist een andere branding. Die kennis wordt bij ons op waarde geschat! Daarom worden de koffiebonen van Antica Tostatura Triestina afzonderlijk geroosterd. Het mengen voor de verschillende melanges vindt pas plaats als de bonen volledig zijn afgekoeld.

Complexe smaken

De traditionele ambachtelijke brandingsmethode, in combinatie met het latere mengen van diverse soorten bonen, maakt het mogelijk om complexe smaken te creëren. In elke koffiemelange vindt u dan ook een breed scala aan aroma’s, die tegelijkertijd één perfect uitgebalanceerde smaakbeleving vormen.

BENIEUWD WAAR DE LIEFDE VOOR AMBACHTELIJK BRANDEN VANDAAN KOMT?